Известие

Collapse
No announcement yet.

Угасна в движение!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Консултирал съм се с KGB от Black Angels и според него проблема е клапан на помпата за високо налягане и цената е 300 лв. Другия месец ще отида той да ми погледне колата и тогава ще се реши какво е, защото очевидно тука в Русе секи различно мнение дава.

Comment

Виж тук човека какво лечение е приложил.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33085

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
        Виж тук човека какво лечение е приложил.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33085
        Да ама моя проблем е съвсем различен от този, който е описан в темата от линка.

Comment

По някога може да се прави паралел.Подробностите може да са различни но основният проблем е един.И понеже и ти и другия колега споменавате датчик налягане за това реших че неговото решение на проблема може да е и от полза.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Не плашете човека с космически цени.
            Цените за въпросния клапан са между 230 и 360лв...
            Не съм тръгнал никого да плаша, просто споделих какво ми се случи на мен. Сега не знам какви са цените, но тогава ми взеха толкова.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Здравейте, колеги!!! Имах същият проблем. Купих си помпа заедно с клапана за високо налягане (втора употреба, от една морга в Елин Пелин за 250 лева, помпата + клапана за тази цена) и нещата се оправиха.
              Дано съм полезен, макар, че темата е публикувана доста отдавна и предполагам, че колегата вече си е решил проблема

Comment

Съвсем бях забравил за тая тема... С голямо закъснение, но все пак проблема беше клапан на помпата за високо налягане и автомобила гасне когато се нагрее нафтата ( в горещо време )

Comment

Как оправи клапана колега?

Comment

Почиства се чрез ултра звук, но след 2-3 месеца почва пак да създава проблеми. Поне при мен беше така, докато не го смених. Нов е около 270 лева. Втора ръка, зависи как ще го намериш. Върира от 70 до 150 лева, и пак няма гаранция. Но при мен явно на късмет взех помпа и клапан втора употреба и няма проблеми поне за сега. Преди да ги сменя помпата и клапана през 1-2 месеца хоп в сервиза за ултра звук на клапана, беше ми писнало. Нито можеш да тръгнеш на някъде, нито нищо. Колата гасне където и когато си поиска. Накрая след 4-тото 5-тото почистване на клапана ми казаха и помпата, че е за смяна.

Comment

Смених клапана колега. Купих си втора ръка от 159 1.9 Multijet. Стария и той можеше още да изкара през зимата, ама не се знае кога щеше да издаде багажа тотално.

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
                        ...Дано е било само някаква грешка.
                        Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                        Не е грешка, Ваклинаторът е прав - или е датчик за високото налягане или помпа.

Имах същия проблем през лятото. Гасне когато моторът е загрял и натиснеш рязко газта. В града просто не караш така и затова не ти е гаснала...
                        Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
                        ... С голямо закъснение, но все пак проблема беше клапан на помпата за високо налягане и автомобила гасне когато се нагрее нафтата ( в горещо време )
                        Точно.

П.П. Колко ти излезе тоя клапан?
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Колеги, и аз имах този проблем, смених клапана и после се оказа че ми е заминала и помпата, това беше преди 6 месеца, а преди 3 дни смених пак клапана. и всичко това се дължи на качествените ни горива.

Comment

колеги,стара тема на нов глас,даите идея защо моята красавица гасне на около 3300 оборота.Смених помпата с клапанчето,датчика за високо налягане също,дюэи,иэчистих сондата,ремъка е зацепен както трябва,на диагностика изписва много високо налягане на горивото,достига до 1500бара и гасне,а при плавно подаване на газ си върви без проблем
                            alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
                              колеги,стара тема на нов глас,даите идея защо моята красавица гасне на около 3300 оборота.Смених помпата с клапанчето,датчика за високо налягане също,дюэи,иэчистих сондата,ремъка е зацепен както трябва,на диагностика изписва много високо налягане на горивото,достига до 1500бара и гасне,а при плавно подаване на газ си върви без проблем
                              По-подробно обясни колега помпата си я сменил а преди това проверена ли е? Някой играл ли си е със софта на колата? Сервиза от нашите ли е или някой случаен?
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

за софта не знам,аз не сам го пипал,а всички части ги взех от кола която лично я пробвах дали гасне,колата не е в сервизите на форума
                                alfa 166jtd@super

Comment

Working...
                                X